Tikspel (spin tikt de vliegjes)
We hebben de kinderen inmiddels al wat meer geleerd over spinnen. Een tikspel in de fantasie vorm kunnen we hier heel eenvoudig op aanpassen. De spin pakt/tikt de vliegjes.

Balanceren (de spin wil naar de overkant / balanceren over bank)
De spin moet steeds balanceren over zijn spinnen draadje. We kunnen de kinderen dit na laten doen door ze bijvoorbeeld op handen en voeten over een bank te laten lopen.

Lopen als een spin/zebra/enz op ritme
Kleine spinnetjes lopen natuurlijk heel anders dan grote zebra’s. Door verschillende ritmes te klappen of met behulp van een tamboerijn kunnen we de kinderen laten bewegen. Allerlei dieren zijn dan natuurlijk mogelijk.

Overloop spel (de spin vangt de vliegjes)
zie tikspel maar dan als overloop spel

Vangspel (2 kinderen/handen vast/proberen kinderen te vangen
Twee kinderen pakken elkaars handen vast. Ze vormen daarmee een web. Op deze manier proberen ze de “vliegjes” te vangen.

Groot materiaal
Ook hier is de fantasie weer goed te gebruiken. Spinnen klimmen graag (gebruik het wandrek) en hangen graag aan een draadje (de touwen)

Hoeveel spinnen zitten er achter jouw
Na een inspannende gymles, is het tijd voor een rustig spelletje. De grote spin krijgt een blinddoek voor. Een aantal kleine spinnetjes mogen heel stilletjes achter de grote spin gaan zitten. De grote spin moet raden hoeveel kleine spinnetjes er achter hem zijn gaan zitten.