Project Description

Stempassen verkiezingen

Een nieuwe vormgeving voor de Europese, Tweede kamer en Provinciale verkiezingen. Duidelijk en logisch vormgeven zodat het begrijpelijk en overzichtelijk is voor alle lagen van de bevolking is een uitdaging. Begrijpelijke tekst, beknopt en overzichtelijk. In één oogopslag weten dat het aan de ontvanger is gericht, weten waar je moet zijn en op welke datum….. op één A5’je.
Duidelijk en begrijpelijk iets uitleggen in een paar regels met een vormgeving die dit niet ondermijnt. Vanuit een database wordt de datum, stembureau, naam, adres en de woonplaats geprint. Maar wie heeft de langste naam van Nederland of wie heeft het langste adres, past dit allemaal op een A5. Kunnen we de tekst zo reduceren en segmenteren dat het leesbaar en overzichtelijk blijft. Een duidelijke voorkant en achterkant en niet verwijzen van de één naar de ander. Dit zijn een aantal elementen waarmee we moesten dealen.
De toegepaste logo’s en nog een paar andere kenmerken geven de verschillende verkiezingen weer en dienen als herkenning voor de mensen van het stembureau dat het om de juiste stempas gaat.

 

Ontwerp en uitvoering:

  • Stempas Europese verkiezingen
  • Stempas Tweede kamer verkiezingen
  • Stempas Provinciale verkiezingen
  • Stempas Gemeenteraad verkiezingen